Svalornas veckobrev

Svalornas veckobrev

Hej alla Svalor

Även denna vecka får vi tacka de föräldrar som har kommit och berättat om sina yrken. Det har varit väldigt kul.

Vi startade vår onsdag med en härlig frukost. Med långbord och tända ljus åt vi bland annat havregrynsgröt med äpple och kanel och smörgås med olika pålägg. Det var mysigt att börja dagen tillsammans med en ordentlig frukost!

I torsdags var vi iväg på Exploria! Det var en aktiv dag full med lek och skoj. Vi fick också tillfälle att besöka Dinosaurielandet, vilket var väldigt spännande. Tack alla  ni föräldrar som följde med. Det var trötta men nöjda Svalor som kom tillbaka till skolan lagom till fritids.

Inom matematiken har vi arbetat med addition inom talområdet 0-10. Vi har då arbetet med en strategi som handlar om att ta “det största talet först”. Ni föräldrar som var med på föräldramötet kanske kommer ihåg den kommutativa lagen. Vilket betyder att det inte spelar någon roll i vilken ordning vi adderar talen i. Exempelvis kan 1+9 tyckas vara klurigare att lösa än 9+1.

VI har även börjat arbeta med skolplus! Det är en hemsida där era Svalor har en egen inloggning. Där kan vi bland annat träna både matematik, svenska och geografi. Det är fritt för er att använda hemma. Lite längre fram i tiden kommer vi ha våra matteläxor på denna sida.

Veckan som kommer

På torsdag 5/12 nästa vecka ska vi åka till Junibacken för att se på en musikal. Den heter “”Monstret och människorna-musikalen”. Vi kommer starta dagen som vanligt klockan 08:30 i klassrummet. Vi kommer åka från skolan strax efter klockan 9:00. DEnna dag kommer vi äta sen lunch på skolan, så packa därför med en enklare macka till er Svala som vi kan äta efter föreställningen.

Ha en fin helg! /Karolina och Filippa