Svalornas veckobrev
Lundaskolan är en för- & lågstadieskola belägen vid Hornstull (söder) i Stockholm. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Lundaskolan, förskola, lågstadieskola, Södermalm, Stockholm
17535
page-template-default,page,page-id-17535,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Svalornas veckobrev

Vecka 4

Hej alla Svalor,

Nu har vi gått vår första hela vecka denna termin. Rutinerna har börjat sätta sig återigen!

Veckan som gått:

Vi har under veckan arbetat mycket med värdegrunden och hur vi är mot varandra som kompisar i klassen. Vi har dels diskuterat, men också fått “kompiskort”. Kompiskorten finns på väggen i klassrummet. Varje morgon kommer Svalorna få välja ut ett kompiskort som de vill “uppnå” under dagen. Det kan till exempel vara “ge uppåtpuffar till en kompis”, “låta kompisen bestämma leken” eller “fråga en kompis hur den mår”. I slutet av skoldagen kommer vi sedan summera och se vilka kort vi har uppnått.

Inom matematiken har vi börjat arbeta med mätning och längd. Vi har pratat om att det finns flera olika typer av längdenheter och flera olika mätverktyg. Något som till en början kan vara klurigt är var vi börjar mäta från när vi arbetar med en linjal. Viktigt att peka ut att det är från siffran 0 som vi utgår från när vi mäter. Utöver längd har vi även fortsatt vårt arbete med klockans hela och halva timmar. Träna gärna klockan lite extra hemma.

Skridskor:

Vi åker skridskor på tisdagar på Zinkensdamms IP. Detta kommer vi göra i helklass, vilket betyder att det inte kommer vara idrott på måndagar för Stjärnorna. Det är viktigt att er Svala har en bra hjälm, det kan vara en skridskohjälm eller skidhjälm. Inte en cykelhjälm, då denna inte skyddar nacken.  Vi kommer åka skridskor fram till sportlovet.

Tänk också på att ha med bra kläder som passar till skridskoåkning.

Ha en underbar helg!

/Karolina och Filippa