Svalornas veckobrev
Lundaskolan är en för- & lågstadieskola belägen vid Hornstull (söder) i Stockholm. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Lundaskolan, förskola, lågstadieskola, Södermalm, Stockholm
17535
page-template-default,page,page-id-17535,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Svalornas veckobrev

Vecka 14

Hej alla Svalor!

Vi vill börja med att tacka alla föräldrar som har haft möjlighet att hämta sina Svalor lite tidigare denna vecka.

Veckan som gått:

Inom matematiken har Svalorna denna vecka arbetat med att storleksordna tal i talområdet 0-20. Vi har då arbetat med tallinjen, vilket är ett bra hjälpmedel när vi räknar med både subtraktion och addition.

En stor ljuspunkt i dessa tider är ändå att våren verkligen har kommit! Vi har haft soliga dagar utomhus och har därför haft både utematematik och vårteckenjakt.

Inom svenskan har Svalorna arbetat repetition av de bokstäver vi har jobbat med hittills. Svalorna har också fått skriva en text där de fick berätta vad de hade önskat sig om de skulle få tre önskningar av en ande. Alltid lika spännande att läsa i de orangea skrivböckerna.

Vi har även fortsatt vårt arbete med tema Bondgården. Denna vecka har vi fokuserat på fåret. Svalorna har i och med detta arbete fått träna mer på att skriva faktatexter där de fick stryka under viktig fakta, och sedan skriva rent sin faktatext. Så imponerad av alla Svalor!

Ingen idrott på Bergsundsskolan denna vecka!

Vi kommer inte ha möjlighet att ha idrott på Bergsundsskolan nästa vecka. I och med detta kommer inte Svalorna inte behöva packa med sig idrottskläder. Svalorna kommer istället få ha idrott utomhus i helklass tillsammans med Stefan.

Ha en underbar helg!

/Karolina och Filippa