Svalornas veckobrev

Svalornas veckobrev

Hej alla Svalor!

Veckan som gått:

Under torsdagen fick Svalorna sitta ner med sina olika “bondgårds”-grupper för att avsluta arbetet med deras plansch! Bondgårdstemat har i och med detta lidit mot sitt slut. Vi kommer dock få uppföljningsvideor från Carolina ner i Mellerud, så vi får information om hur det går för de olika djuren. Nu har alltså Svalorna läst, skrivit, skapat, räknat och sjungit om bondgården under en period. Det har varit ett roligt tema som vi avslutade med en gruppredovisning.

I svenska har vi arbetat med bokstaven Jj och j-ljudet. Det är en bokstav som är ganska enkel att ljuda och skriva, men kan vara klurig då ljudet kan stavas med lj-, hj-, gj- och g. Vi har därför tränat lite extra på stavning denna vecka.

Inom matematiken har vi tränat på strategin att jämföra talen med varandra för att på så sätt få fram differensen. Om vi till exempel har subtraktionen 18-15, så är det lättare att “räkna upp” till 18 från 15, istället för att backa 15 steg från 18. Vi har även börjat arbeta med problemlösning där vi får tillfälle att använda oss av de olika strategierna som vi samlat på oss hittills.

I onsdags var det grillshow här på skolan! Istället för att ha showen ute i regnet fick det bli inomhus istället, vilket gick bra det med.

Med mikrofoner, presentatörer och alla uppvisare, så blev det en toppeneftermiddag. Imponerad av allihop!

Till alla elever och vårdnadshavare:

Fredagen den 22/5 kommer vi att tömma “kvarglömtlådan” i hallen. Gå gärna igenom lådan när du hämtar eller lämnar ditt barn senast den 19/5. Vi skänker allt som ligger kvar därefter.

Ha en underbar helg och ta hand om varandra!

/Karolina och Filippa