Sparvarnas veckobrev

Sparvarnas veckobrev

Hej alla Sparvar!
Veckans klassvärdar gjorde sin sista dag i fredags och vi tackar dem för ett gott arbete. Vi arbetade med bokstaven T och avslutade med en berättelse. Den här gången hade jag börjat på en berättelse som barnen fortsatte på.
Vi arbetade i matteboken. Det handlade om lika och olika. Det gick bra, barnen kände till dessa två begrepp. Vi försöker också arbeta bort vårt ”lager” i lådorna. Några barn hann med en eller flera uppgifter under arbetspassat andra barn sitter en stund på fritids efter mellanmålet och gör något de har i sin låda. Ibland tittar jag i lådorna och föreslår vad de kan göra.
Vi har ritat och målat våra julkort och skrivit adresser på dem. När vi gick på utflykt passade vi på att lägga korten på postlådan. Utflykten till Rudan gick bra. Barnen var glada och positiva. Vi gick en promenad som handlade om hur man gör om/när man går vilse i skogen. Åt vår matsäck och sedan lekte vi en stund i parken.
När vi startade upp bokstaven U, fick vi bland annat skriva Uranus, Ulrik, Ulven och underbart på tavlan. Lite senare hade barnen tänkt ut några ord till, som Uppsala och undulat. Det är roligt att se och hör barnens glädje när de har kommit på ett nytt ord som börjar på den aktuella bokstaven.
I Ben och Koko handlade om att dra streck mellan en vattendroppe och saker som har med vatten att göra, till exempel en bläckfisk och val. Det handlade också om att lyssna efter ljuden Ä och R i olika bilder som till exempel träd och sjörövare. Det gick bra, men var lite svårt att hålla kolla på om båda ljuden fanns med eller endast ett ljus.
Trevlig första advent
Jeanette, Stefan och Johanna