Sparvarnas veckobrev

Sparvarnas veckobrev

Hej alla Sparvar!
Veckorna går fort, snart är det påsklov. Med tanke på att jag var hemma fredag och måndag så arbetade vi färdigt med bokstaven p den här veckan och tar bokstaven Å nästa vecka i stället.
Vi börjar få till riktigt bra berättelser när vi diktar på veckans bokstav.
Berättelse på bokstaven V
Det var en gång en vagn som rullade på en väg. Då kom en våg och sköljde av vagnen all dess färg. Då kom det ett varmt väder och vårdagjämningen var förbi. Det var vecka 45. Vem skulle vi läsa vokaler med frågade valen? Valen hörde en viskning från ett veckoslut. Sedan kom det en våg som sa; Välkommen! Vattnet sa; Varför? Då sa vågen för att ni skulle komma på vågens kompiskalas. Snipp Snapp Snut nu var vattnet slut.
Vi påskpysslar en del nu fram till påsklovet. Barnen har börjat måla äggskalen och vi har gjort små garnkycklingar och lagt i små skalkorgar. Här övar vi finmotoriken och att mäta. Den här gången var måtten 4 meter, 1 meter och 20 centimeter.
Vi har övat på att skriva både stora och små 6:or. Vi övade också addition med summor upp till fem. Tyckte man det var svårt kan man öva mer på skolplus. (Matematik; Tal 0-5). Du kan också öva glosor/colours på skolplus.
Idag, torsdag, arbetade vi med ”Lyckostjärnan”. Det handlade bl.a. om motsatsord som låg/hög; liten/stor; m.m. Barnen fick öva på att rita cirklar genom att använda något som var cirkulärt och rita runt. Det ät knepigt att hålla med en hand och rita med den andra. En annan uppgift var att rita ett monster och sedan skriva fakta om det. Alla monster sattes upp på väggen i korridoren utanför klassrummet.
Vi har pratat om (Jungfru) Maria Bebådelsedag/ Våffeldagen. Några barn hade ätit våfflor den här dagen, andra var besvikna. Lite överens blev vi att ”Den som väntar på något gott, aldrig väntar för länge”. Vi pratade också om att ängeln Gabriel kom till Maria och berättade att hon skulle föda ett barn om nio månader. Räknar man från 25 mars till 25 december så är det nio månader.
Nu kommer det en tid när man inte vet om jackan ska vara på eller av. Det är fortfarande kallt i luften och det är enbart solen som är varm på dagarna och i lä. Nätterna/ tidig morgon kan fortfarande ha minusgrader. Blir man nedkyld är man mer mottaglig för förkylningsvirus.
Trevlig helg
Jeanette, Stefan och Johanna