Sparvarnas veckobrev

Sparvarnas veckobrev

Hej alla Sparvar!
I fredags läste vi det sista i Lyckostjärnan och barnen fick skriva och rita en önskning så de är förberedda, om det skulle bli stjärnfall. Alla övriga uppgifter barnen har gjort plockas nu ned från väggarna och sätts in i pärmarna. Det som återstår är att barnen skall göra en utvärdering av det här arbetet.
I skrivandets stund har vi 4 sidor kvar i vår matematik bok. Barnen har jobbat och repeterat ord som hel/hälften, färre/fler, tom/halvfull/full och lätt/tung. De har också fått fundera på hur många kombinationer man kan göra om man har två tröjor och två byxor i olika färger och mönster. Som litet mellanspel spelade barnen ”Tre i rad” med en kompis. ”Sifferboken” håller på att bli klara för de flesta och jag går igenom dem med barnen och kryssar i, på sidan två, de mål de har klarat och vad de behöver tänka på. Kanske skriver man siffrorna åt fel håll och behöver tänka på det.
När det gäller trafiken har vi läst det sist kapitlet, som handlade om en fest. Alla uppgifterna har barnen satt in i sin pärm och ordnat trafikdjuren i den ordningen vi läst om dem. Det barnen berättade att de har lärt sig var till exempel att man skall: ta det lugnt och inte ha bråttom i trafiken, ha säkerhetsbälte på sig i bilen, ha hjälm på huvudet när man är ute och cyklar, men inte när man leker, inte ”leka” med telefonen när man cyklar, tittar sig för, tre gånger, innan man går över en gata, börja med vänster och sluta med vänster.
Barnens vävar m.m. jobbar de med och flera har blivit klara och tagit hem dem. Roligt att intresset har varit så stort för handarbete.
Olympiad måndagen den 8 juni. Vi samlas på gården senast 08:30, för gemensam promenad till Långholmen, där vår olympiad kommer att äga rum. Barnen behöver vara färdigklädda med skor som går att springa i och kläder efter hur vädret är.
Barnen behöver ha med sig matsäck för hela dagen (lunch och mellanmål). Mellanmål äter vi när vi kommer tillbaka till skolan. Tänk på vatten.
Vår utklädningsdag, som var idag, blev en fin och bra dag. Barnen var glada att få se lite annorlunda ut och var jätte duktiga på att berätta om sin karaktär. Det var bland annat en häxa, Batman, Sommarskuggan och en besökare från Inka. Tipsrundan inbringade tre gruppar som fick 7 poäng var och en liten present. Bra samarbetat! Barnen i Svalorna har skrivit brev till Sparvarna och berättat om hur det är att börja ettan. Några barn kom och läste sina brev för oss idag. Ett roligt inslag tycker jag.
Trevlig Nationaldag
/Jeanette, Johanna och Stefan