Lundaskolan | Sparvarnas veckobrev

Sparvarnas veckobrev

Hej Sparvar!
Veckan som gått: Vi har denna veckan jobbat med både bokstäverna Dd samt Tt. Sparvarna utmanas nu med att skriva mer och mer, vilket är väldigt kul att se! Det blir så tydligt hur mycket de har utvecklas om en jämför med hur det såg ut i höstas! Superkul tycker vi. 😊
I tisdags stod det helt plötsligt en ”omvandlarmaskin” framme vid tavlan i klassrummet. Som tur var visste Karolina hur den funkade. Genom att programmera lådan med enkla koder så omvandlades innehållet! Till exempel så fördes två knappar in i maskinen, men ut kom fyra! Koden var då ”dubbelt”. Eller att tre gula knappar läggs in i maskinen, men ut kom tre röda! Vilken kod fördes då in i maskinen? (”gul → röd” är svaret). Detta är en konkret och praktisk start i programmering samt att bekanta sig med enkla koder inom matematiken.
I torsdags rockade vi alla sockorna! Det var en väldigt mysig och lärorik dag då vi bland annat samtalade, skapade, lekte och skrev dikter om att alla är lika mycket värda! Vi hyllade våra olikheter och styrkan i att vara unik. Det är väldigt fina dagar när alla elever på skolan får gå runt i sina faddergrupper. En väldigt mysig dag!
Kommande vecka
På måndag börjar en ny resurs på Lundaskolan och Bergsundsskolan! Hon heter Johanna och kommer att vara stationerad hos Hökarna, men kommer också vara där det kan komma finnas behov.
På onsdag är det påskvandring i Högalidkyrkan! Vi kommer vara tillbaka på skolan till lunch, så ingen matsäck behövs.
Viktig information: Vi kommer ha föräldramöte onsdag den 10/4 klockan 18-19 i Sparvarnas klassrum! Hoppas vi ses då! 😊 Ha en fin helg! / Vi på Sparvarna