Lundaskolan | Örnarnas veckobrev

Örnarnas veckobrev

Hej alla barn och föräldrar!
I torsdags rockade vi sockorna! Vi hade olika strumpor på oss för att hylla olikheter. Hela skoldagen handlade om alla människors lika värde och rättigheter. Eleverna gick runt till olika stationer i sina faddergrupper och de fick till exempel skriva dikter som handlade om lika värde och lika/olika samt se film och gå på jakt efter olika strumpor på skolgården.
Den här veckan har vi på matematiklektionerna tränat på att använda linjalen och mätt olika saker i klassrummet. Till exempel våra matematikböcker och pennor. Längd och mätning är även vad veckans matematikläxa handlar om. Vi har även pratat om skillnaden mellan enheten centimeter och meter.
Påskvandring den 28/3
På torsdag nästa vecka ska klassen på påskvandring i Högalidskyrkan kl. 10:30. Vi äter lunch som vanligt på skolan.
Utvecklingssamtal
Vecka 15 är det dags för utvecklingssamtal och ni behöver förbereda er inför samtalet tillsammans med ert barn. I läxmappen finns det papper som ni ska fylla i. Dessa papper ska var inlämnade till skolan senast den 3:e april.
Ett förtydligande kring utvecklingssamtalsschemat:
Utvecklingssamtal erbjuds under tider där elevers namn är uppskrivna i utskickat schema. Onsdag kl. 12:30-13:30 och fredag kl. 13:00-13:30 är alltså inte lediga tider då jag undervisar (därför är tiderna markerade med streck). Därav är det av vikt att ni försöker komma på den tid ni som ni blivit bokade på. Kan ni inte komma på er erbjudna tid ska ni byta tider sinsemellan. Hör sedan av er till mig (Rebecca) och meddela hur ni har bytt. Ser fram emot att få träffa er!
Önskar er en trevlig helg!
Rebecca och Ivar