Örnarnas veckobrev

Örnarnas veckobrev

Hej alla Örnar och föräldrar!
Hoppas att allt är bra med er!
Svenskan i veckan
I veckan har diskuterat hur viktigt det är med att skapa inre bilder under sin läsning. Vi samtalade om att det är bland annat dessa inre bilder som gör läsningen lustfylld. Örnarna fick läsa en kortare text (fråga ditt barn vad texten handlade om) och efter sin läsning fick det rita den inre bild som de fick fram. Örnarna fick sedan i par visa varandra, jämföra och förklara för varandra vilka inre bilder de fick. Slutsatsen vi kunde dra efter avslutad lektion var att de inre bilderna hade mer likheter än skillnader.
NO-lektionerna
Vårt tema om rymden fortsätter. Denna vecka har vi läst, tittat på faktafilm och skrivit och ritat om vår egna planet jorden/Tellus.
Massagesaga
I torsdags avslutade vi skoldagen med lite avslappning i form av massagesaga. Petra läse en kortare saga för Örnarna och till sagan var det olika massageövningar. Det var verkligen en skön att avslutning på skoldagen!
Dessa datum är de nationella proven
För er som eventuellt börjar planera er vår redan nu är det bra att veta att inga ledigheter beviljas 15 mars-21 maj (vecka 11-20) då Örnarna skriver de nationella proven. Örnarna kommer däremot att förbereda sig inför proven flera veckor innan de aktuella provdatumen så att någon längre ledighet före 15 mars är något vi avråder.
Önskar er en jättefin helg!
Rebecca, Stefan och Petra