Örnarnas veckobrev

Örnarnas veckobrev

Hej alla barn och föräldrar!
Stort tack alla Örnföräldrar för att ni under veckan stöttat oss genom att försöka hämta tidigare. Vi uppskattar verkligen att ni styrt om i era scheman och hjälpt oss så mycket ni kunnat. Troligtvis ser nästa veckans personal-täthet likadan ut, därför kommer här ett förtydligande kring tider: Fritids börjar kl. 14, har ni möjlighet att hämta tidigare – är det efter kl. 14 som det inte är lektioner.
Brännboll på idrotten
I onsdags gick vi till Tantobergets idrottsplan och övade på brännboll. Brännboll var för några Örnar något helt nytt och spännande. Örnarna sparkade på en boll och det var många moment att hålla reda på. Örnarna tyckte det var väldigt roligt!
Engelskan i veckan
Eftersom Örnarna har haft tema om människokroppen och lärt sig om skelettet har vi denna vecka på engelskalektionen översatt, dansat och lär oss texten till denna sång: https://learnenglishkids.britishcouncil.org/songs/the-scary-skeleton
Matematiken i veckan
På matematiklektionerna den här veckan har vi bland annat tränat på uppställning med subtraktion växling (tiotal till ental). Detta handlar även matteläxan på skolplus om.
Ingen idrott på Bergsundsskolan
Det är ingen idrott på Bergsundsskolan nästa vecka. Örnarna behöver därför inte packa med sig idrottskläder och vi samlas som vanligt kl. 08:15 i klassrummet. Däremot kommer Örnarna ha en rörelseaktivitet tillsammans så som vi hade denna vecka när vi spelade brännboll.
Önskar er en jättefin helg och ta hand om er!
Bästa hälsningar
Rebecca & Ivar