Örnarnas veckobrev

Örnarnas veckobrev

Hej alla Örnar och föräldrar!
Hoppas att allt är bra med er!
Grillshow
Det blev en gillshow, trots att den genomfördes annorlunda på många sätt och vis. Vädret var inte på vår sida så showen fick bli inomhus. Vilken show ni bjöd på alla Örnar! Det märktes att ni övat många gånger. Vilka stjärnor ni är, stora applåder till er!
Spegelsymmetri
På matematiken den här veckan har Örnarna övat på vad spegelsymmetri är. De har bland annat skapat egna bilder där det markerat ut bildernas symmetrilinjer. Symmetri är vad veckans matteläxa handlar om.
Springtime – på engelskan
Den här veckan har våren och värmen gömt sig och vi har huttrat till snöblandat regn och kyla. Däremot har vi på engelskan övat på ord som hör till våren, till exempel: butterflies, flowers, birds, nests etc. Örnarna har övat på uttal, översättning och skrivit ner orden i en text om våren.
Matteläxan: Klar 20/5
Matteläxan finner ni på matteportal.se, den skall vara klar senast 20/5.
Kvarglömda kläder: Deadline 22/5
Den 22 maj kommer kvarglömt-lådan i hallen att tömmas. Allt som ligger kvar i lådan den 22 maj skänks bort – ta därför en titt i lådan efter kläder som ni har tappat bort.
Svenskaläxan: Lämnas in 27/5
Läxmappen med läs- och skrivläxan lämnas in onsdag 27/5 eftersom det är en kort skolvecka nästa vecka. Ditt barn har två läsläxor i sin läxmapp:
1) läs hela texthäftet som heter ”Lille Viggs födelsedag” samt 2) läs valfri bok där hemma högt för en vuxen i minst 10 min per dag och skriv upp lässtunden på läskortet.
Önskar er en jättefin helg!
Bästa hälsningar,
Rebecca och Ivar