Lundaskolan | Örnarnas veckobrev

Örnarnas veckobrev

Hej alla barn och föräldrar!

I torsdags firade vi att eleverna gått 100 skoldagar i åk 1! Hela dagen handlade om talet 100 och vad eleverna lärt sig under den här tiden. På lappar fick eleverna skriva ner vad de har lärt sig och de skrev till exempel ”jag har lärt mig att läsaoch skriva” och ”jag har lärt mig att skriva mellanrum mellan orden”.

Deras utveckling går verkligen fort framåt! Blickar vi tillbaka till augusti och första skoldagen i ettan så har de lärt sig otroligt mycket under 100 skoldagar. De har tagit stora kliv i sin läs- och skrivutveckling men även i sin taluppfattning. Deras nyfikenhet och lust att lära smittar av sig och gör undervisningen fantastiskt rolig. Eleverna ska vara otroligt stolta över sig själva och allt dem lärt sig hittills!

Matteläxbok

Fortsättningsvis kommer matteläxan att ges i en mattebok. Håll utkik i veckobreven om vilka sidorna är. Vi kommer nämligen att arbeta i olika kapitel beroende på vilket arbetsområde vi haft i klassrummet. Denna vecka ska eleverna räkna s. 34-35. Läxan lämnas in på tisdag den 5/2 tillsammans med läs- och skrivläxan.

Föräldramöte

Den 6/3 kl. 18:00 är ni välkomna på föräldramöte i örnarnas klassrum.

Det går löss på skolan

Kolla extra noga i ditt barns hårbotten och luskamma där hemma så vi kan bli av med de ovälkomna småkrypen.

Fritids: Pulkor/stjärtlappar och liknande.

Vi kommer att börja ta oss iväg till olika pulkabackar under fritidstid. Barnen får då gärna ta med sig något att åka på i pulkabacken.
Däremot vill vi ej ha dessa i vår redan trånga hall, be personal på skolan så får ni hjälp att låsa upp vårt uteförråd där dessa kan förvaras. Hjälm krävs för åkning i backarna. Märk era barns pulkor/hjälmar och liknande.

Påminnelse: Apan Alba på besök hos en elev under helgen

Alba är nyfiken på att lära känna klassen ännu bättre. Varje fredag kommer vi dra lott om vem som kommer få ta hem Alba under helgen. I Albas resedagbok skriver den som haft Alba några rader (ex. tre meningar) om vad man gjort tillsammans. Dessutom ska man ta en bild med Alba som visar vad man gjort. Bilden mailar ni till mailadressen: rebecca@lundaskolan.se. Vi skriver ut bilden på skolan och klistrar in i Albas resedagbok.

Önskar er en trevlig helg! Rebecca och Petra