Örnarnas veckobrev

Örnarnas veckobrev

Hej alla barn och föräldrar!
En solig skridskostund
Det var en trevlig skridskostund i torsdags! Solen tittade fram och eleverna var riktiga stjärnor på isen! Vi tränade på att åka slalom och att bromsa, dessutom lekte vi Följa John (fast det var egentligen Följa Ivar). 😊
I sagornas värld
På svenskan har vi arbetat med sagor. Vi har läst Bockarna Bruse och diskuterat sagans struktur och uppbyggnad: inledning, handling och avslut.
Vi skrev även egna sagor och som vanligt hade Örnarna stor fantasi! Det var mycket spännande att läsa alla berättelser.
Fruktkonstnärer
Vilka vackra frukter Örnarna målade i tisdags! Drakfrukt, melon, ananas och apelsin – vilken färgbomb! Emmy har satt upp alla fruktmålningar utanför Örnarnas klassrum i korridoren. Ta gärna en titt om ni är förbi!
Welcome home!
På engelskan har vi arbetat med ord ”från hemmet”: stolar, bord, soffa, kudde, trädgård, sovrum, badrum, vardagsrum, väggar, tak, dörrar, fönster osv. Vi tränade både på att prata och läsa! Öva gärna på orden där hemma och fortsätt inlärningen!
Önskar er en jättefin helg!
//Rebecca och Ivar