Hökarnas veckobrev
Lundaskolan är en för- & lågstadieskola belägen vid Hornstull (söder) i Stockholm. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Lundaskolan, förskola, lågstadieskola, Södermalm, Stockholm
17544
page-template-default,page,page-id-17544,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-20.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hökarnas veckobrev

Vecka 21

Hej alla Hökar!
Den här veckan har vi bl.a. arbetat med tokiga sagor med hjälp av tärning. Man fick slå tärning om vilka karaktärer som skulle vara med, vilken miljö, en ond kraft mm. Det blev många roliga sagor med helt olika innehåll. Vi läste sedan upp sagorna för varandra, mycket skratt.
Vi läste också upp våra sagor om Framtidens värld som vi hade i läxa. Vad duktiga alla är på att skriva.
Vi har arbetat med kosten den här veckan. Vi såg olika filmer om mat som är bra och vad kroppen behöver. Vi arbetade också med ett häfte där barnen skulle svara på frågor om bl.a. grönsaker, protein och kolhydrater. I slutet skulle alla också gissa hur många sockerbitar det fanns i t.ex. ett glas oboy, en munk med glasyr och en polkagris. Vi tittade sedan tillsammans på hur många sockerbitar det egentligen var i de olika sakerna. Intressant.
Veckans Grej of the day handlade om Malala. Det var många som redan innan visste ganska mycket om henne. Men vi lärde oss också nya saker.
Vi har arbetat med egna problemlösningar den här veckan. Alla fick enskilt göra en problemlösning i varje räknesätt. En i addition, subtraktion, multiplikation och division. Vi gick innan igenom olika exempel på problemlösningar. Det gick strålande.
Majblommor har vi gjort den här veckan. Vi tittade på en film om majblomman där de berättade om var pengarna går och hur länge de har funnits. Alla fick sedan välja en majblomma från valfritt år att rita, klippa ut och skriva en skylt med årtalet på. Dessa har vi satt upp på vår dörr till klassrummet, jättefina.
Läxa:
Veckans läxa i matematik finns på matteportal.se
Svenska läxan den här veckan är att skriva en text med rubriken ”Min tid på Lundaskolan.”. Läxorna ska vara inlämnade senast den 27/5. Maila till mig eller lämna in i skolan.
Ha en härlig helg!!! Johan och Josefina