Hökarnas veckobrev
Lundaskolan är en för- & lågstadieskola belägen vid Hornstull (söder) i Stockholm. Välkommen att läsa mer om vår verksamhet här på hemsidan.
Lundaskolan, förskola, lågstadieskola, Södermalm, Stockholm
17544
page-template-default,page,page-id-17544,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-19.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hökarnas veckobrev

Vecka 4

Hej alla Hökar!
Då var vi igång på riktigt med en hel skolvecka. Vi har hunnit med mycket och det lär vara trötta barn i helgen.
Den här veckan har vi börjat förbereda oss inför nationella proven. Vi har gått igenom regler, använt oss av speciella pennor och börjat träna både på matematiken och svenskan. I svenskan har vi skrivit egna berättelser med en färdig rubrik. Den här gången skulle rubriken vara : Drömmar på natten. Vi gick innan igenom att den skulle innehålla inledning, handling och avslutning och ha en röd tråd. Vi repeterade också stor bokstav i början av en mening, punkt och mellanrum mellan orden. När man skrivit klart sin text fick man gå igenom den innan den lämnades in, de fick då använda sig av speciella scheman där de fick kryssa för de punkter som de gått igenom. T.ex. har jag använt stor bokstav i början av en mening, har jag använt en röd tråd genom hela min berättelse mm.
Vi har också tränat stavning den här veckan. Vi har pratat om Tj-ljudet, J-ljudet och Sj-ljudet. Vi skrev ner ord på tavlan och därefter arbetade vi självständigt i våra arbetsböcker. Vi kommer fortsätta med stavning och olika strategier för detta.
På engelskan har vi arbetat med plural. Vi pratade först om vad singular och plural är och därefter att det i engelskan läggs på ett -s på slutet av ordet. Vi översatte meningar från svenska till engelska och sa dessa högt.
I matematiken har vi arbetat med bl.a. symmetri och programmering. Vi har fått skriva koder till robotar för att få dom att hamna på rätt ruta. Roligt! Vi är nu klara med våra matteböcker och de nya har precis kommit, spännande.
Vi har nu åkt skridskor första gången det här året, det gick utmärkt. De var så duktiga, bra jobbat.
Hoppas ni alla får en fin helg!!
Johan och Josefina