Hökarnas veckobrev

Hökarnas veckobrev

Hej alla Hökar!
En regnig och grå vecka har vi haft, men trots det har vi jobbat på bra i klassrummet och vi har fått mycket olika saker gjort. Här kommer lite av det vi har hunnit med under veckan.
Vi har genomfört det sista bedömningsstödet som handlade att skriva en faktatext. Barnen fick höra en faktatext om elefanter därefter skulle de skriva så mycket som de kom ihåg av det de hört. Vi pratade om texten först och gick igenom nyckelord innan de fick börja skriva.
Vi har också hört det nya kapitlet i Nyckeln till skatten. Det handlade om att polisen Yngve kom till skolan och pratade om att det varit ett inbrott och om någon sett något. Vi diskuterade svåra ord, vilket var en hel del den här veckan. Vi diskuterade också om vi låter annorlunda beroende på vem vi pratar med och där hade barnen mycket att berätta.
På matematiken har vi fortsatt att arbeta med sambandet mellan multiplikation och division och den här gången var det 2,3 och 10:ans tabell. De börjar bli så säkra på detta och tyckte det var enkelt att arbeta med 10:ans tabell och sambandet till division.
Vi har i Fortntiden fortsatt att arbeta med Dinosaurier. Vi såg en film och läste texter om dinosaurierna. Barnen fick också skriva i sina Forntidsböcker, spännande.
På No:n har vi arbetat med källsortering. Vi har sett en film om hur detta påverkar vår miljö. Sedan har vi läst olika texter och haft flera diskussioner. De kan väldigt mycket.
Denna veckan har vi pratat om olika uppfinningar och också jobbat med detta i våra teknikböcker. Vi läste om de 10 viktigaste uppfinningarna och barnen fick skriva sina egna topp 5 listor. Därefter fick de skriva ner en egen uppfinning som de tror skulle hjälpa världen på något sätt, det blev många olika förslag.
Nästa vecka är det utvecklingssamtal vilket vi ser fram emot. Det kommer då se lite annorlunda ut då det är andra pedagoger på plats med klassen. Nästa vecka ska vi också på julvandring på torsdag morgon, så därför har vi ingen idrott. Veckan efter den 28/11 ska vi på en musikal som handlar om rädsla, så tyvärr blir det ingen idrott då heller. Vi ser till att ha ordentligt med rörelse på skolan eller närliggande park istället.
Ha en bra helg och en rolig fest på söndag!
Johan och Josefina