Hökarnas veckobrev

Hökarnas veckobrev

Hej alla Hökar!

Veckan som varit:

Veckan började med en trevlig utevistelse som spenderades i Högalidsparken. Vi hade även musik och pratade om hur man är en bra kompis och om hur man säger förlåt.

På svenskan har vi jobbat med den nya bokstaven M och jobbar klart de tidigare bokstäverna A, B, C, D och S. Vi har även jobbar med begynnelseljud, dvs. det ljud ord börjar på. Vi har parat ihop ord baserat på dessa osv. Det är svårt men många klarar det bra!

I matten har vi arbetat med siffror och spelat spel som baserar sig på mattekunskaper. Exempelvis tärningar förutsätter att du kan läsa av antalet prickar, omvandla dessa till rätt antal steg osv. Knepigt för vissa, lätt för andra.

På idrotten har vi spelat innebandy och lärt oss hur man håller i klubban, hur man ser till att den hålls under knäna så att ingen gör illa sig och att man får turas om  att spela så att inte alla är på planen samtidigt och krockar med varandra. Det gick galant!

På bilden den här veckan, fick barnen göra varsin skog av björkar. Då det börjar bli höstväder ute gjorde vi dessa skogar i höstfärger. Bilderna kommer hängas upp i korridoren utanför klassrummet så fort som möjligt.

Vi hade även skolfoto den här veckan vilket såklart var superspännande. Fotografen tyckte att barnen var väldigt duktiga på att lyssna och ta instruktion (även på att säga apelsiiiiin 😉).

På fritids har vi varit för oss själva till en början men sedan gått ut på gården med de andra barnen på skolan. I tisdags gick vi även till Skinnarviksparken med Sparvarna (åk 1) vilket gick superbra!

Nästa vecka:

Onsdag nästa vecka (7/10), är det friluftsdag. Detta innebär att vi kommer vara utomhus hela dagen och vi kommer befinna oss på Långholmen. Barnen behöver matsäck samt kläder efter väder. Det inkluderar skor, vantar och mössa vid behov.