Hökarnas veckobrev

Hökarnas veckobrev

Hej alla Hökar!
Tack för ert samarbete under denna speciella vecka då mycket personal har varit frånvarnade. Vi vet inte hur kommande veckor kommer se ut så vi uppskattar om ni har möjlighet att barnen går hem/blir hämtade så tidigt som möjligt. Skoldagen slutar 14.00 varje dag.
Nationella proven:
Alla nationella prov är inställda. Vi har redan gjort alla proven i matematik och några av proven i svenska. Vi kommer fortsätta att använda oss av dessa i undervisningen, men det är ingenting som skickas in eller rapporteras vidare. Vill också säga att det ser strålande ut, barnen är så duktiga. Att de tycker att mycket är lätt är för att de har jobbat så otroligt bra
Idrott
Vi kommer inte att ha idrott på Bergsundsskolan den kommande tiden. Vi vet ännu inte under hur lång tid det kommer vara så, vi återkommer med det. Barnen behöver därför inte ha med sig idrottskläder. Den här veckan gick vi istället till Skinnarviksparken och lekte i det fina vårvädret. Vi kommer fortsätta att vara ute så mycket som möjligt.
Påskarbete
Den här veckan har vi börjat arbeta med ett häfte som heter Jakten på Påskharen. Det var ett häfte med blandade matematik och svenskauppgifter. Barnen fick olika ledtrådar när de löste uppgifter för att till sist komma fram till vem den skyldige var. Ett otroligt populärt häfte där samarbete och koncentration var viktiga bitar. Det gällde att inte ge upp om någonting var svårt utan alla ledtrådar var viktiga att få. Var väldigt roligt och uppskattat.
Ta hand om varandra och ha en fin helg!
Hälsningar Johan och Josefina