Lundaskolan | Avgifter / Barnomsorgsavgift
page-template-default,page,page-id-17192,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Avgifter / Barnomsorgsavgift

Information om fritidsavgiften för barn på Lundaskolan

Jag vill börja brevet med att tacka er för förtroendet att välja Lundaskolan som ett alternativ för ert barns första skol och fritidsår. Lundaskolans fritids och barnomsorg har som mål att hålla en hög kvalite både före under och efter skoltid och bidra till att ert barn utvecklas optimalt genom ett varierande och stimulerande fritids.

Lundaskolans verksamhet innebär att man väljer skola och fritids tillsammans i ett paket. Man kan inte välja barnomsorg på annan skola.

Avgiften för skolans barnomsorgsverksamhet är subventionerad liksom förskolan. Avgiften som tas ut är obligatorisk och styrs av hushållets totala inkomst med ett MAX tak.

Accepterar ni högsta avgift så är det bara att kryssa i rutan mitt på blanketten utan att ange ytterligare uppgifter men är det så att ni av någon anledning uppbär reducerad avgift ber vi er fylla i blanketten och själv räkna ut hur mycket ni skall betala varje månad. Glöm inte att bifoga intyg och underlag som bekräftar att ni är berättigade till en reducerad avgift. Meddela i fältet till höger ”noteringar” hur mycket ni kommer att betala varje månad. Det är viktigt att ni föräldrar själva har koll på avgiften och att rätt avgift betalas. Avgiften stäms av efter varje termin och kan innebära eftertaxering för 3 år bakåt i tiden. Ifall ni däremot betalat för mycket sker återbetalning för MAX 3 månader bakåt i tiden.

Lundaskolan har till skillnad från andra skolor valt att ha en helt betalningsfri månad i Juli då vi håller skola och fritids stängt. Detta innebär att avgift för verksamheten endast tas ut under 11 månader. Barnomsorgspengen kan betalas terminsvis i förskott eller per månad i förskott. Augusti månad det år barnet börjar Fsk-klass betalas alltid i efterhand.

Ert barn kommer därefter att erhålla ett KUNDNUMMER . Det kundnumret är ert barns unika nummer och finns med så länge ert barn är elev på Lundaskolan. Detta system kommer att förenkla för oss att hitta betalningen för just ert barn när avgifterna är betalda.

Kundnumret samt vilken månad (er) betalningen avser anges som referens dvs OCR på inbetalningen. Har ni fler barn på skolan skriver ni flera kund nummer då varje barn har ett eget unikt nummer. Lundaskolan följer Stockholms stads praxis gällande avgiften och man betalar inga andra avgifter.

Taxan är indelad på följande sätt för skolbarn i stadens skolbarnsomsorg.

Avgiften beräknas på hushållets avgiftsgrundande månadsinkomst och är för:

Maxtaxa betalas om hela hushållets ( där barnet är skrivet) totala inkomst överstiger 45.390 kr /mån brutto

Barn 1: 2% av hushållets inkomster dock högst    908 kr/mån

Barn 2: 1% av hushållets inkomster dock högst     454 kr/ mån

Barn 3: 1% av hushållets inkomster dock högst     454 kr /mån

Barn 4: och därefter följande: ingen avgift

Avgiften betalas till NORDEA: 4016-1702194       Vid frågor vänd er till per@lundaskolan.se